Работна  среща по проекта за енергийна трансформация на сградата на

...
Работна  среща по проекта за енергийна трансформация на сградата на
Коментари Харесай

До пролетта трябва да бъде завършен ремонтът на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ във Видин

Работна  среща по плана за енергийна промяна на постройката на Средно учебно заведение „ Св. св. Кирил и Методий “ във Видин. 

В нея взе присъединяване екипът, който работи по плана от страна на бенефициента Община Видин и представители на партньорските организации – Енергийна Агенция – Пловдив и NORCE Norwegian Research Centre AS. 

СУ „ Св. св. Кирил и Методий “. Снимка: Община Видин

Страните обмениха опит и положителни практики по време на разискванията и изгледаха  рекламен филм за Видин, който срещна гостите  с значими исторически обстоятелства и забележителности на града ни и с развиването на културния и фестивален туризъм.

Впоследствие те посетиха учебното заведение на място , където представителите на сътрудниците от Пловдив и от Норвегия се осведомиха на място за направеното до този миг и за изгодите от неговата реализация. Те организираха диалози с шефа на компанията реализатор на строително-монтажните действия Валентин Кръстев и шефа на учебното заведение инж. Бисерка Каменова .

СУ „ Св. св. Кирил и Методий “. Снимка: Община Видин

Проектът планува цялостна енергийна промяна на учебно заведение „ Св. св. Кирил и Методий “ от стандартна към високоефективна постройка с енергиен клас А+ , в която забележителна част от силата се доставя от възобновими източници. 

Периодът на осъществяване на плана е 24 месеца и би трябвало да бъде приключен до пролетта на идната година. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР